18. izdanje Festivala filma djece i omladine

18. izdanje  Festivala filma djece i omladine 18/11/2016

18. izdanje  Festivala filma djece i omladine  u svojim pratećim sadržajima donosi  programe posebnih projekcija filmova “Rock’N’War” i “Gorčina osvete” u saradnji sa Artz Produkcijom, gostovanje i radionice sa BiH režiserom Damirom Pirićem, te  u partnerstvu sa British Councilom prikazivanje sedam kratkometražnih filmova nagrađivanih ili nominovanih za BAFTA nagradu.

Festival filma djece i omladine je najstarija manifestacija autorskog karaktera za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini  koja svake godine potiče mlade autore, prvenstveno učenike osnovnih i srednjih  škola, te članove sekcija tehničke kulture na kreativnost i izražavanje putem filma kao medija i umjetnosti.

Promjenom kursa, te uključivanjem Multiplexa Ekran kao suorganizatora, otvaramo niz pratećih programa ( BAFTA, Artz Produkcija, Sarajevo Youth Film Festival…). Festival na ovaj način sve više izlazi iz lokalnog okvira, te u narednim godinama  garantuje da postane manifestacija upisana u redovnu mapu filmske industrije.  Posebno raduje činjenica da na ovaj način  otvaramo novi vid saradnje između javnog, nevladinog i privatnog sektora ( Multiplex Ekran – Udruženje tehničke kulture ZDK i Grad Zenica) koji zajedničkim snagama gradu Zenici kroz ovaj projekat svakog prvog vikenda u decembru mjesecu donose višednevni program koji će promovisati autorske izražaje adolescenata i mladih uzrasta do 22 godine.

Ulaz na sve sadržaje slobodan, a kompletan program svih sadržaja osamnaestog izdanja festivala pogledajte u nastavku.

djeciji film PROGRAM sa BAFTA

festival.ba