Belgrade Beer Fest

Beograd beer fest naslovnaBelgrade Beer Fest™ je po prosječnoj posjeti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima -besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.

Belgrade Beer Fest™ je osnovan 2003. godine. Za trinaest godina postojanja oko 7.200.000 posetilaca moglo je da vidi više od 570 muzičkih nastupa, degustira preko 300 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.

Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista “The Independent”, koji je Belgrade Beer Fest™ 2005. godine uvrstio među 20 svjetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Profesor Dennis Wilcox, u svojoj knjizi “PR Strategies and Tactics” koja se koristi na preko 350 univerziteta širom planete, naveo je Belgrade Beer Fest™ kao pozitivan primer marketinga i PR kampanje. Povodom velike društvene kampanje “Biram da recikliram”, čiji su ciljevi bili da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa “Taboo” dobio 2009. godine nagradu za marketinški događaj godine.

Belgrade Beer Fest™ se zahvaljujući svemu ovome etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža.

Na to ukazuje i nagrada “Najbolje iz Srbije” koju je festivalsko izdanje iz 2014. godine dobilo u kategoriji “Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije”.

Akciju “Najbolje iz Srbije” počevši od 2004. godine organizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Privredna Komora Srbije i dnevni ekonomski list Privredni pregled, sa ciljem da se promovišu najbolji robni i korporativni brendovi na tržištu Republike Srbije.

Organizator i producent festivala: Beogradska kulturna mreža

Adresa: Milutina Milankovića 82/7, 11070 Beograd
Tel/ fax: +381 11 311 46 02
E-mailoffice@beogradskakulturnamreza.com
Web adresawww.beogradskakulturnamreza.com