BUARF

BALKAN UNPLUGGED ACOUSTIC ROCK FEST

logo

BALKAN UNPLUGGED ACOUSTIC ROCK FEST je trodnevni  regionalni festival takmičarskog karaktera sa akcentom na akustičnu izvedbu muzike,  na tragu velikih Unplugged koncerata 90ih godina prošlog stoljeća. Ideja festivala je oživljavanje  i afirmacija akustičnih izvedbi u rock muzici, što je danas pomalo zaboravljena forma.

2. BALKAN UNPLUGGED ACOUSTIC ROCK FEST se održava na velikoj sceni JU BKC TUZLA od 16. 09. do 18. 09. 2016. godine.

Kroz trodnevne aktivnosti radionica i muzičkih dešavanja u okviru  festivala predstavit će se deset muzičkih bendova sa područja Balkana a na kraju svake takmičarske večeri je predviđen koncert jedne od poznatijih rock bendova iz regije i svijeta koji sviraju Unplugged verzije svojih pjesama.

Članovi stručnog žirija su eminentni stručnjaci i poznavaoci ove forme iz regije koji pored žiriranja vode i radionice u sklopu BUARF-a.

Projekat ima za cilj i povezivanje mladih neafirmisanih bendova iz regije i razmjena iskustava i dobrih praksi kroz trodnevno druženje, učenje i sviranje.

 

 

Prateći program

U sklopu Festivala predviđeno je održavanje i tematskih radionica. Polaznici radionica su prvenstveno mladi muzičari (učenici i studenti).Kao prateći program Festivala je i Sajam Muzičkih Instrumenata i Opreme.Posjetioci Festivala imaju priliku upoznati se sa novim ponudama regionalnih kompanja koje se bave proizvodnjom i prodajom muzičke opreme. Tu su još i Muzičko KINO te razne izložbe, promocije i prezentacije.