Cul-De-Sac // Orkestar za ubrzanu evoluciju

Cul-De-Sac // Orkestar za ubrzanu evoluciju 17/05/2017

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“ (UNSA Geto) Vam predstavlja koncert Cul-De-Sac // Orkestar za ubrzanu evoluciju, koji će se dogoditi u nedjelju, 21. maja 2017. godine u Društveno-Kulturnom Centru Incel, sa početkom u 21:00 sat.

Muzika Cul-de-Sac // Orkestra za ubrzanu evoluciju bazirana je na improvizaciji, sadrži elemente slobodne improvizovane muzike, free jazz-a, noise avant-rock-a, elektronike i savremene muzike. Ponekad je strukturirana, a ponekad je potpuna improvizacija. Grupu su osnovali Dragan Pajić – Pajo (gitara, efekti) i Damir Prica Kafka – Capri (saksofon, klavijature) 1986. godine u Zagrebu. Smrću Pajića u februaru 2014. godine, orkestar nije prestao sa radom, posvećujući dalje djelovanje sjećanju na osnivača i afirmaciji impro muzike među novim naraštajima. Nastup uključuje i autorske vizuelne intervencije multimedijalnog umjetnika Nikole Vincelja-Jinksa. U današnjoj postavi sviraju istaknuti zagrebački muzičari, među kojima su:

- Franjo Glušac – gitara

- Miro Manojlović – vibrafon, udaraljke

- Andreja Kurelec Košavić – vokal, truba, udaraljke

- Darko Rundek – bas, efekti

- Damir Prica Kafka – saksofon, klavijature

- Igor Pavlica – truba, vokal

- Bruno Vidović Vorberger – bubnjevi, udaraljke

- Neven Jurić – francuski rog

- Ivan Marincel – trombon

Minimalna donacija prilikom ulaza je 5 KM. DKC Incel je društveno-kulturni centar pod upravom neprofitne organizacije Udruženja nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto”. Sav prikupljeni novac od minimalnih donacija se usmeravaju u svrhe održavanja prostora i mesečnih društvenih i kulturno-umetničkih aktivnosti.

Dođite na koncert i podržite održivost prostora i gradsku kulturno-umetničku scenu.

festival.ba