Danas započinju 97. Šantićeve večeri poezije

Danas započinju 97. Šantićeve večeri poezije 05/10/2016

Danas svečanim otvorenjem u 19:00 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru započinju 97. Šantićeve večeri poezije koje će trajati do 10. oktobra.

Šantićeve večeri poezije organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”, Gradski odbor Mostar i SPKD ”Gusle” Mostar. U 17 sati bit će održan pomen Aleksi Šantiću i blagoslov obnovljenog spomenika na pravoslavnom groblju “Bjelušine”.

Otvaranje manifestacije će uveličati poznati srpski glumac Petar Božović, recitatorka Martina Dimitrijević i glazbeni duo Gordana Manojlović i Sanja Martinović.

6. oktobra na programu je večer Petra Božovića s njegovom dramom ”Čegović”. Početak je u 19 sati u atrijumu Vladičanskog dvora.

7. oktobra u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru održat će se promocija zbirke pripovijedaka ”Zanovijet” Olge Bikar, a knjigu će promovirati Đorđe Dabarčić i Časlav Đorđević.

8. oktobra će se održati promocija knjige ”Rat i mir u BiH” Mirjane Kusmuk. O knjizi će govoriti Nenad Novaković i Valentina Rupčić. Istoga dana, SPKD ”Prosvjeta” Nevesinje organizirat će večer ”Nevesinje-druga Šantićeva kuća” koje će biti održano u Nevesinju u 19 sati.

9. oktobra u 20 sati u Vladičanskom dvoru će biti održana promocija knjige ”Folklorno nasljeđe Srba u Bradini” autora Gorana Kovačevića. Iste večeri na programu je i prezentacija teksta ”Slikarska domišljatost Filipa L. i Vronskog” autora Damjana Šantića. Nastupit će i pjevačka grupa SPKD ”Gusle”.

10. oktobar kao zadnje veče rezerviran je za pjesnike, pa će u 19 sati u Vladičanskom dvoru biti održano pjesničko večer.

festival.ba