Epska avantura ”Warcraft: Početak” stiže u junu

Epska avantura ”Warcraft: Početak” stiže u junu 25/04/2016

Film ”Warcraft: Početak” ovog ljeta stiže u kino-dvorane širom planete, a tako i bh. kino dvorane. ”Warcraft: Početak” predstavlja epsku avanturu zasnovanu na svjetskom fenomenu i popularnoj video-igri ”Warcraft”.

Warcraft: PočetakU filmu će biti prikazano mirno carstvo Azerota, koje stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči s neustrašivom rasom osvajača – Ork ratnika, koji bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet. Kada se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava s uništenjem, a druga s nestankom. S ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma.

Tako počinje ova spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.


Od danas je počela rezervacija i pretprodaja ulaznica za 3D pretpremijerne projekcije epske avanture zasnovane na svjetskom fenomenu Blizzard Entertainmenta, ”Warcraft: Početak”, koje  će biti organizovane dvanaest dana prije početka kino distribucije u SAD-u od 28. maja do 01. juna u terminima od 19:00 i 20:30 sati.

Na redovnom programu Multiplexa Ekran Zenica u 2D i 3D tehnici  publika će film moći pogledati već od 02. juna.


Ideja o snimanju filma o junacima ove video-igrice je prvi put predstavljena u maju 2006. godine i trebalo je da nosi naziv “Warcraft – Era ljudi i Orka”, međutim tvorci su se plašili da će scenarijom film previše podsjećati na ostvarenje “Gospodar prstenova”, što je stvorilo dodatni problem, traženje režisera.

Početkom 2013. godine mjesto režisera je zauzeo Sem Raimi, da bi nakon samo malo vremena to mjesto pripalo Dankanu Džonsu. U glavnim ulogama ovog ostvarenja se nalaze Travis Fimel, Paula Paton, Ben Foster i Dominik Kuper.

festival.ba