Exit

Exit
Exit -Festival.ba

Exit -Festival.ba

Exit je ljetni muzički festival koji se održava svake godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Festival nastaje kao studentski društveni pokret 2000. godine, te je i danas jedini festival u svijetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi. Tokom godina festival je svoj prepoznatljivi identitet izgradio kroz jedinstveni eklektični muzički program, kreiranje brojnih društveno-odgovornih kampanja i aktivnu podršku humanitarnim, ekološkim i kulturnim pokretima i organizacijama. Exit nije samo festival, već pokret, simbol progresa i motor promjena u društvu, ali i vodeća platforma za kreativne industrije, ne samo u Srbiji, već i u regionu Balkana. Regionu, koji je rastrgnut decenijom krvavih ratova, u kojima mnogi mladi i dalje odrastaju dojeni mržnjom prema narodima u susjednim zemaljama. Prihvatili smo se zadatka da takvu realnost promijenimo, i da region Balkana postane simbol za zajedništvo i progres.

Smisao i korijeni Exita su u snažnoj želji za evolucijom i težnji ka napretku, kao i pozitivnim promjenama kojima kreiramo puteve da poruke slobode stignu do što većeg broja ljudi. Ta iskra se ne gasi, naprotiv, vizija kojoj stremimo je sve jasnija – postati i trajati kao generator snažne pozitivne energije koja će ujediniti ljude, inspirisati ih i udahnuti im vjeru da harmoniju i čuda na ovoj planeti sami stvaramo. Misija je da kroz festivale, kreativne industrije i društveni aktivizam nastavimo sa stvaranjem pozitivnih društvenih promjena i da se neprekidno unapređujemo na svakom koraku zajedno sa ljudima oko nas i društvom u cjelini.

Exit 2013. godine osvaja prvo mjesto u kategoriji najvećih evropskih festivala od strane Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards).

 

Kontakt

Mail:

answerme@exitfest.org – Za opšta pitanja o festivalu

press@exitfest.org – Za sva medijska pitanja

tix@gigstix.com – Za sva pitanja u vezi ulaznica

Web: www.exitfest.org