Festival bosanskohercegovačkih vina i hrane

festival_vina_i_hrane_baner

U organizaciji Udruženja BH Festival od 24. i 25.11.2016. godine. u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Tuzla realizovat će se projekat DRUGI BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL VINA I HRANE.

FESTIVAL VINA I HRANE, konceptualno je podijeljen u dva dijela, Izložbeni I Prateći program koji će se realizovati u prostoru BKC Tuzla .

Ovaj festival jedini je ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a ima za cilj da na jednom mjestu objedini sve bosanskohercegovačke proizvođače vina i hrane.

“Ovim projektom želimo uticati na svijest konzumenata da kupovinom domaćih vina i hrane utiču na razvoj vinarske i prehrambene industrije u Bosni I Hercegovini kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mijesta u istoj.”

Programom izložbenog dijela FESTIVALA VINA I HRANE predviđeno je učešće proizvođača vina, proizvođača opreme za posluživanje vina, proizvođača sira, suhomesnatih delicija, maslina, maslinovog ulja, prirodne i mineralne vode.

Iz predviđenih raznovrsnih pratećih sadržaja ( prezentacijskih koktela, tematskih ručkova i večera, poslovnih susreta i slično) izdvojiti ćemo najatraktivniji edukativni sadržaj – VINSKU RADIONICU.

Poslije teoretskog dijela radionice kojim će biti obuhvaćeno predstavljanje tehnologija proizvodnje vina, pravila i osobenosti konzumiranja vina, slaganje vina i hrane, vino u poslovnom svijetu, u praktičnom dijelu radionice prezentirana znanja iz prvog dijela bit će primjenjena sa uzorcima vina i ostalih proizvoda predstavljenih na DRUGOM BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL VINA I HRANE .


Kontakt:

Udruženje BH Festival Tuzla,

ul. Bosne srebrene 105/A, 75000 Tuzla,

www.bhfestival.ba

+ 387 35 315 775

info@bhfestival.ba