Festival Rock Am Lake i ove godine u Srebreniku

Festival Rock Am Lake i ove godine u Srebreniku

Festival Rock Am Lake i ove godine u Srebreniku

16/06/2017

Ovogodišnji festival Rock Am Lake održat će se  22. i 23. jula na jezeru Ribarska priča u Špionici kod Srebrenika. Jedinstvena lokacija, prirodni ambijent, rock do jutarnjih sati na otvorenom su samo neki od razloga zašto ne smijete propustiti ovaj festival. Festival je nastao na incijativu “Udruženja građana Generacija bez kompasa” i “Udruženja građana Marshall”. Na festivalu Rock Am Lake ove godine nastupaju: Konvoj iz Sarajeva, Urban Instikt iz Tuzle, Koža iz Gračanice, Mali bubanj iz Doboja i Defekt mase iz Srebrenika.

Grupa Konvoj postoji još od 1988. godine, a čine Nedžad Merdžanović, Hamdija Salihbegović, Bojan Crnogorac i Ahmo Osmić. Publika će imati priliku da uživa u bezvremenskim hitovima Konvoja sa albuma: Sa vremenom, Bez razlike, Varijante i dumine, Pun mjesec, te u pjesmama njihovog posljednjeg albuma Mimosvijet.

Bend Urban Instinkt postoji od 2010. godine, a zasnovan je na temeljima, može se slobodno reći, kultne tuzlanske grupe HIV, koja je svojim singlom i video spotom “Ulica je zlo” postala jedna od najpoznatijih grupa u BiH, početkom 2000. godine. Nakon tog perioda bend je pretrpio dosta promjena, da bi u 2015. godinu ušao sa izmjenjenom postavom, te dosta bržim i žešćim zvukom, za razliku od prethodnih godina.

Bend Koža je osnovan 2013.godine na inicijativu gitariste Elvisa Ibrahimović. Bend odmah počinje sa radom na autorskim stvarima i za godinu dana postojanja uspijevaju napraviti devet autorskih pjesama. Danas rade nove pjesme i završavaju album prvijenac u tuzlanskom studiju Pogon.

Mali bubanj je blues rock trio iz Doboja. Bend koji već dugo vremena svira, a njihov opus obuhvata pjesme umjetnika kao sto su BB King, Albert King,  Stevie Ray Vaughn. Oni su band poslastica za sve ljubitelje blues zvuka

Defekt mase je dvokantonalni rock’n’roll bend nastao spajanjem srebreničkih i tešanjskih muzičara. Bend čine Ferhad Bajrektarević, Mahir Bajrektarević, Jasmin Dolamić i Sanel Kašibović. Žanrovi koje bend preferira su rock’n’roll, punk rock, grunge, dok su neki od uzora Partibrejkersi, Majke, Azra, Dire Straits, Motorhead, Nirvana, ZZ top..

Ulaznice za festival će koštati 5 KM, dok su parking i kamp mjesto besplatni.

Festival.ba