Frajle u Zenici i Tuzli

Frajle u Zenici i Tuzli 13/04/2016

Sredinom aprila Frajle kreću na svoju turneju, a početak će ozvaničiti nastupom u Zenici, u petak 15.04.2016. koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, sa početkom u 20:00 sati. Dan poslije, u subotu, 16.04.2016. turneju nastavljaju koncertom u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča udružile su svoje očaravajuće vokale, dvije akustične gitare i očigledno izvrstan ukus za kostimografiju i napravile jedan od najzanimljivijih muzičkih performansa na aktuelnoj sceni.

The Frajle uspevaju ono što mnogima nikako nije jasno – da na jednom koncertu podjednako drže publiku napetom, izvodeći pjesme u rasponu od rusko-ciganske muzike, do aktuelnih pop-rock pjesama.Obrade kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost, koja ih izdvaja od ostalih izvodjača na muzičkoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih muzičkih usmjerenja.

Osim Zenice i Tuzle najavljeni su i koncerti u Banjaluci 6. te u Sarajevu 7. maja.

Generalni pokrovitelj turneje je kompanija „Coca – cola“, a partneri su „DM“, Melem i RSG radio. Za ove sjajne muzičke događaje zaslužna je Agencija “Zeus”.

frajle

festival.ba