Globalni konkurs za nastup na EXIT-u

Globalni konkurs za nastup na EXIT-u 22/04/2016

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala.

Ove godine EXIT otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umjetnika iz cijelog sveta.

Bendovi, disk džokeji i svi muzičari već mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu Exitmusic.rs, a konkurs će trajati do srijede, 11. maja, kada je posljednji dan za popunjavanje prijave. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Osim selektorskog tima svoj glas će dati i publika, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.

Najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

exit konkurs

festival.ba