Javorwood festival

Javorwood festival

Javorwood festival vrši promociju mladih umjetnika i stvaralaca, te daje priliku mladima da prezentuju i razmijene svoje talente, znanja i vještine. Javorwood predstavlja odličnu motivaciju i mogućnost za mlade kreativce kao mjesto gdje se njihove ideje, djela, radovi, projekti i vještine žele čuti i vidjeti. Na festivalu učestvuju DJ-evi, umjetnici, bendovi, grafiteri i mnogi drugi.

Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvorena je upotpunjena cjelina jednog festivala atraktivnog za ljude svih uzrasta. U planinskom ambijentu bogatom prirodnim ljepotama sastaju se umjetnici iz regije i šire koji žele da predstave svoj talenat i vještine.

Festival se tradicionalno održava svake godine u prvoj suboti mjeseca augusta.

LOKACIJA: Javorov Do

U planinskom ambijentu bogatom prirodnim ljepotama sastaju se umjetnici iz uže i šire regije koji žele da se predstave široj masi. Idealno mjesto za predstavljanje učesnika jeste kameni amfiteatar sa kapacitetom od otprilike 500 sjedećih mjesta. Kameni amfiteatar učesnicima pruža idealan ambijent i predstavlja okruženje koje vapi za interakcijom.

Javorov Do je udaljen 2,5 km od Olimpijskog ski centra Bjelašnica. Organizacijom dešavanja izvan urbane zone i postavljanjem lokacije na planinu, u prirodni ambijent, pomjeramo okvire grada i proširujemo vidike našeg društva.


Kontakt

Adresa: Javorov Do, Sarajevo

Mail: javorwood@gmail.com

Web: www.javorwood.com