Kolektiv Kreativa: Jedan festival u tri grada

Kolektiv Kreativa: Jedan festival u tri grada 28/02/2017

Tri grada, Sarajevo, Mostar i Split, biće sjedište jednodnevnog umjetničkog festivala koji organizuje “Kolektiv Kreaktiva” iz Sarajeva. U pitanju je mini-turneja povodom jednodnevnog umjetničkog festivala koji će se u Sarajevu održati 4. marta i to u kinu ‘Bosna’, u Mostaru 11. marta – Alternativni OKC i u Splitu u klubu ‘Ghetto’ 18. marta.

Ovaj projekat, u kojem su glavni akteri troje različitih umjetnika, ima za cilj da poveže mlade ljude i brendove koji su dio supkulturne scene u BiH i Hrvatskoj, ali i da kroz umjetnost i druženje uspostavi buduću saradnju na polju vizuelne umjetnosti, dizajna, mode i muzike. Pomenuti festival predvodiće muzička priča hip-hop, dancehall nastupa, underground sceni vrlo dobro poznatog MC izvođača i tekstopisca Skille, jednog od osnivača grupe “Majaba”, koji iza sebe ima snimljeno preko 30 pjesama.

Za ljubitelje drum & bass i liquid neuro funk zvukova biće organizovan nastup NKV Klemensa, čiji setovi privlače pažnju ljubitelja drum & bass muzike širom svijeta.

Cijene ulaznica tokom ovog događaja će biti formirane u odnosu na organizacijske troškove, a ulaznice za nastup u sarajevskom kinu “Bosna” mogu se nabaviti na ulazu na dan festivala po cijeni od šest KM, kao i na dan događaja u klubovima u Mostaru i Splitu.

festival.ba