Lovefest

Lovefest
Lovefest - Festival.ba

Lovefest – Festival.ba

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umjetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog ljeta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Početkom 2012. godine festival je dobio priznanje Ministarstva za omladinu i sport za najveći omladinski festival u zemlji, a godinu dana kasnije prvi put je nominovan za najbolji evropski festival.

Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona, kao što su Photo, Cinema, Graffiti, Chill, Eco, Workshop, Street Basket, Extreme and Kids zone, čiji je cilj da motivišu i podrže umjetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

Aktivnosti UG Lovefest usmjerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarne akcije „Hrana za sve“ i „Flood of love“ u okviu koje je Lovefest zajedno sa fondom B92 pomogao da se sakupi novac za osobe ugrožene u poplavama u maju 2014. godine.

Kontakt:

Mail: office@lovefest.rs

Web: www.lovefest.rs