“Mešetar” na sceni HNK Mostar

“Mešetar” na sceni HNK Mostar 30/01/2017

Po tekstu Nedjeljka Fabrija, a u režiji Velimira Pšeničnika Njirića na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u utorak, 31.01. sa početkom u 20:00 sati odigrat će se predstava “Mešetar”.

“Meštar” Nedjeljka Fabria, je drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarottija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

Velimir Pšeničnik Njirić, ulogom Meštra, izborom komada te njegovom režijom na ovaj način je obilježio 40 godina profesionalnog umjetničkog rada. Pored njega u predstavi glume i Robert Pehar, Miro Barnjak te Angela Bulum.

 

Zanimljivo je to, da je sa ulogom Cosme – grobara, u drami “Meštar”, a u predstavi Studentskog eksperimentalnog kazališta u Zagrebu 1971. godine Velimir počeo svoj hod pozornicama, koji profesionalno traje 40 godina. I za simbolično zatvaranje toga glumačkog hoda i kruga izabrao je postaviti isti naslov, koji je svoju premijeru imao 12. aprila 2016. godine.

Rezervacije ulaznica i informacije na brojeve 036 446 024 i 063 317 348, putem maila: info@hnkmostar.ba ili porukom na facebook stranici.

festival.ba