Mostar Summer Fest

Mostar Summer Fest
Mostar Summer Fest - Festival.ba

Mostar Summer Fest – Festival.ba

MOSTAR SUMMER FEST je muzički festival koji u dva dana trajanja okuplja respektabilna imena regionalne muzičke scene raznih urbanih žanrova. Festival je zamišljen kao cjelodnevno kulturno događanje uz naglasak na večernje nastupe bendova s idejom da postane prepoznatljiv događaj na regionalnoj karti koncerata.

Profil posjetitelja MOSTAR SUMMER FEST-a odgovara svim osobama iz cijele regije Hercegovine, a i šire, koji vole dobru muziku, zabavu i druženje.

Svi koji muziku osjećaju kao pozitivnu vibraciju života naši su gosti.

Cilj MOSTAR SUMMER FEST-a je obogatiti kulturnu scenu grada Mostara kao centra Hercegovine koji (još uvijek!) nema ljetni festival koji će privući značajan broj posjetitelja iz cijele regije Hercegovine, a i šire. Mostaru kao srcu Hercegovine i sjecištu kultura kroz vjekove, ovim festivalom, organizatori žele u trajan zalog ostaviti sliku mladih koji zajednički uživaju u muzici, druže se, razmjenjuju iskustva i kuju planove za bolje sutra Mostara i Bosne i Hercegovine.

Cilj je muzikom kao univerzalnim jezikom ujediniti mlade, potaknuti ih na veći društveni angažman i na neophodnost vlastitog angažmana za dobrobit društva u cjelini. “Sigurni smo da ćemo dobrom organizacijom MOSTAR SUMMER FEST-a i potporom uz pomoć koje ćemo angažirati respektabilna muzička imena regije dovesti Mostar na festivalsku kartu te pored kulturne obogatiti i turističku ponudu grada, a mladima dati priliku da svoj glas Mostaru 21. stoljeća daju kroz odličnu urbanu muziku i zabavu na MOSTAR SUMMER FEST-u.”, naveli su organizatori na svojoj web stranici.

Kontakt

Telefon: 063 657 434

Mail: info@mostarsummerfest.com

Web: www.mostarsummerfest.com