ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM DOGAĐAJA ”ZIMSKA PRIČA” U RK TUZLANKA

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM DOGAĐAJA ”ZIMSKA PRIČA” U RK TUZLANKA 30/12/2016

Danas je u 11:00 u prostorijama RK Tuzlanka održana press konferencija povodom događaja „Zimska priča“.

Prisutnima je predstavljen cjelokupan program aktivnosti za danas, a obratili su se PR menadžer Artz produkcije Azra Husarić, voditeljica marketinga RK Tuzlanka Jasmina Trumić, Asja Dizdarević predsjednica organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za osmijeh“,  prof.Zlatan Mujkić u ime benda „Just Friends“ i Dječijeg gradskog hora „Slavuj“ te glumac Elmir Krivalić.

Nakon fenomenalnih događaja „Late night shoping sa Kikijem Lesendrićem“ i „Novogodišnje bajke“ koje je posjetilo više od 65 000 osoba, Robna Kuća Tuzlanka u saradnji sa Artz produkcijom poklanja dan samo za najmađe pod nazivom ”Zimska priča”.

Zimska priča je cjelodnevni događaj koji objedinjuje mnoštvo aktivnosti za najmlađe. Program je raspoređen od podnevnih pa sve do večernjih sati, a sadrži koncerte, predstave, karaoke ali i potragu za Djeda Mrazovim polarnim blagom.

”Zimska priča” započet će u 12:00h novogodišnjim jazz koncertom „JUST FRIENDS“ koji će događaj uveličati novogodišnjim kompozicijama u prizemlju RK Tuzlanke, a koncert će trajati do 13:30 kada počinju Dječije karaoke & solisti hora: Gradski dječiji hor “Slavuj”.

U susret jedinstvenom jazz koncertu, profesor Zlatan Mujkić je izjavio: ”Pošto u Tuzli ima mnogo koncerata raznih žanrova, ali pošto jazz-a ima jako malo u Tuzli, odlučili smo da Tuzlacima poklonimo jedan jazz koncert.”

Zimsku priču upotpunit će i obilazak popularnog Djeda Mrazovog Polarnog Muzeja koji  će se obaviti u dva termina i to od 12:00 do 18:00 sati, ali i u večernjem teminu od 19:00 do 21:00 sat. Priče o eksponatima, životu, avanturama i prijateljima Djed Mraza i ovoga puta najmlađima prepričava jedan od njegovih vilenjaka.

”Kroz inkluziju Artz produkcije stvaraju se nove umjetniče i kulturološke vrijednosti u Tuzli: dok se muzeji u Bosni i Hercegovini zatvaraju, Artz Produkcija u suradnji sa kompanijom Beko otvara Djeda Mrazov Polarni Muzej koji je od dana otvaranja do danas zabilježio više od 2 500 posjeta.” Izjavila je Azra Husarić PR menadžer Artz produkcije.

Zbog velikog interesovanja na prošlim događajima, najmlađi će i ovaj put imati priliku da se druže i fotografišu  sa popularnim likovima iz Star Wars od 16:00 do 18:00 sati, ali i sa likovima iz crtića Frozen od 19:00 do 20:00 sati.

Jedinstvena potraga za Djeda Mrazovim polarnim blagom kao i dodjela paketića  trajat će od 16:00 do 20:00 sati. U pitanju je dječija igra u okviru koje mališani zajedno sa roditeljima prateći mapu centra i lokacije sa blagom (shopovi), izvršavaju kreativne zadatke unutar shopova kako bi skupili Djeda Mrazove polarne kupone. Sa pet skupljenih kupona idu na dodjelu paketića i fotografisanje sa Djeda Mrazom.

Od 18:00 sati pogledajte predstavu za djecu Elmira Krivalića ”Pustolovine veselog Lutka Nešutka” u igraonici na IV spratu RK Tuzlanke, a već od 20:00 sati ”Novogodišnju predstavu” organizacije ”Osmijeh za osmijeh”.

Festival.ba