Počinje Sarajevo Beer Festival: devet poznatih regionalnih bendova i tri domaća demo benda

Počinje Sarajevo Beer Festival: devet poznatih regionalnih bendova i tri domaća demo benda 13/07/2016

Peti Sarajevo Beer Fest održat će se 14., 15. i 16. jula, a okupit će devet poznatih izvođača, među kojima su i Prljavo kazalište, Zoster, S.A.R.S. i Psihomodo Pop.

Osim njih, nastupit će i tri domaća demo benda, dva iz Sarajeva i jedan iz Ljubuškog.

U olimpijskoj dvorani Zetra, na više od 10 000 kvadratnih metara, polovinu će zauzeti festivalski šatori.

Osim muzike, na festivalu će biti održan i tattoo gathering, gdje će, pored stranih izlagača, priliku da se predstave publici imat će i tattoo umjetnici iz Banje Luke, Tuzle, Zenice i Sarajeva, a svi zainteresovani mogu se prijaviti i istetovirati.

“Cilj nam je da pošaljemo poruku da tetoviranje nije samo puko ocrtavanje kože, već je jedan vid umjetnosti”, rekao je Petar Josip Bevanda, glasnogovornik Sarajevo Tattoo gatheringa.

Još jedna novost na festivalu je i Premium Pub šator postavljen za ljubitelje piva, a naročito one s istančanim nepcem, koji će imati priliku probati luksuzne vrste piva.

Festival je preuzeo i društvenu odgovornost kampanjom “Ne vozi ako si pio”.

“MUP KS angažovao se na osiguravanju festivala. Svjesni smo da će posjetioci konzumirati alkohol i iz tog razloga smo se uključili u ovo, kako bismo utjecali na one koji su konzumirali alkohol da ne upravljaju motornim vozilima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i ne piju ukoliko namjeravaju voziti. Ovo se odnosi i na pješake s obzirom na to da su oni najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju te im se ne preporučuje kretanje saobraćajnicama u alkoholiziranom stanju”, izjavio je glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Svake večeri nastupit će tri benda, a u 21:00 sat nastupit će jedan demo bend.

Četvrtak 14. juli: Bolero, Prljavo kazalište i Zoster
Petak 15. juli: Pips, Chips & Videoclips, Električni orgazam i S.A.R.S.
Subota 16. juli: Sassja, Psihomodo Pop i Kultur Shock

festival.ba