Raduje me večerašnje druženje u Tuzli nakon sedam godina

Raduje me večerašnje druženje u Tuzli nakon sedam godina 09/04/2016

Danas je u motelu Royal sa početkom u 12:30 sati održana press konferencija povodom koncertne turneje Amire Medunjanin u BiH i večerašnjeg koncerta u BKC Tuzla.

Turneja je počela sinoćnjim koncertom u BNP Zenica u 20:00 sati. Amira Medunjanin nastupila je u Zenici nakon punih 6 godina, a karte za koncert su rasprodate u rekordnom roku. Generalni pokrovitelj koncertne turneje je kompanija Sarajevski kiseljak koja vam poklanja nezaboravne trenutke uz zvuke sevdaha i okuse mjehurića Sarajevskog kiseljaka.

Na današnjoj press konferenciji obratili su se Rusmir Krdžalić, direktor Artz produkcije, Zvonimir Šestak, Boško Jović i diva  bh. sevdaha Amira Medunjanin.

Rusmir Krdžalić je napomenuo kako je koncertna turneja Amire Medunjanin nastala kao plod uspješne saradnje kompanije Sarajevski Kiseljak i Artz produkcije, a dugogodišnji saradnici i prijatelji Amire Medunjanin, Boško Jović i Zvonimir Šestak nisu krili oduševljenje sinoćnjim nastupom u Zenici, poručujući tuzlanskoj publici nezaboravne sevdah trenutke na večerašnjem koncertu.

Amira Medunjanin se prisjetila koncerta u Tuzli koji je održala prije 7 godina, te naglasila kako joj je izuzetno drago što je ostvarena saradnja sa odličnom ekipom iz Tuzle, koja djeluje i radi pod krovom Artz produkcije.

Diva bh. sevdaha rado se prisjetila i skorašnje turneje u Tajvanu, gdje je azijska publika izvanredno reagovala na note sevdaha – sevdaha koji Amira Medunjanin širi diljem svjetskih scena, prikazujući ljepšu stranu BiH.

“Radujem se večerašnjem druženju sa tuzlanskom publikom nakon toliko godina, iako kada god nastupam kući imam tremu” – kroz smijeh je poručila Amira Medunjanin.

Večeras će sa Amirom Medunjanin nastupiti njeni dugogodišnji prijatelji i saradnici – Zvonimir Šestak (kontrabas) i Boško Jović (gitara).

Koncerti Amire Medunjanin u Zenici i Tuzli plod su uspješne saradnje produkcije Artz i Sarajevskog kiseljaka.

Koncert u Tuzli bit će održan večeras u BKC-u u 20:00 sati.

festival.ba