Sarajevo Beer Festival

Sarajevo Beer Festival
Sarajevo Beer Festival - Festival.ba

Sarajevo Beer Festival – Festival.ba

Nakon dvije godine održavanja Sarajevo Beer Festivala, već sa sigurnošću možemo tvrditi da je pred SBF-om sjajna budućnost, kao jednog od vodećih festivala ove vrste u regionu i najvećeg muzičkog festivala u Bosni i Hercegovini.

Prvi Sarajevo Beer Fest održan je 2012. godine na prostoru ”Metalac” u centru Sarajeva, gdje je prezentirano 14 pivarskih brandova / 26 vrsta piva.

Održana su 4 koncerta popularnih muzičara iz regiona: RAMBO AMADEUS, TBF, ZOSTER i MAJKE.
U toku dvodnevnog programa, Festival je posjetilo preko 10 000 posjetilaca.

Nakon uspješnog pilot projekta, drugi Sarajevo Beer Festival podrazumijevao je kompleksniji pristup zbog pozitivnih kritika od strane publike i poslovnih partnera.

Festival je ”dislociran” na mnogo veću lokaciju: stadion brzog klizanja Olimpijskog kompleksa Zetra, a period održavanja produžen je na tri dana.
Broj pivarskih industrija porastao je na čak 21 pivarskih brendova / 48 vrsta piva.

U sklopu zabavnog programa, nastupilo je 6 regionalnih muzičkih senzacija, kao i bosanskohercegovački demo bandovi. Nastupili su: KIRIL DJAIKOVSKI, DAMIR URBAN, SKROZ, S.A.R.S, HLADNO PIVO i DVADESETORICA.

U toku tri dana održavanja, Sarajevo Beer Festival posjetilo je preko 20 000 posjetilaca.
Prema dosadašnjim istraživanjima, Sarajevo Beer Festival okupa osobe starosne dobi od 16 do 50 godina. U prilog toj činjenici ide i dnevni program Festivala, koji posjetiocima pruža mogućnost zabavljanja u takmičarskim igrama, uživanje u sjajnoj muzici i osvježavajućim pićima u postavljenim festivalskim šatorima. Festival je također privukao i veliki broj porodica s djecom.

Kontakt

Web: www.sarajevobeerfestival.com