Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival
Sarajevo Film Festival - Festival.ba

Sarajevo Film Festival – Festival.ba

Pred kraj četverogodišnje opsade Sarajeva, sa željom da se pomogne obnova civilnog društva, te tako održi kosmopolitski duh Grada, 1995. godine Obala Art Centar pokreće Sarajevo Film Festival.

Danas, dvije decenije kasnije, Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji, priznat i od strane filmskih profesionalaca, ali i šire publike. Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope (Albanija, Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Mađarska, Kosovo*, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija, Turska) zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u međunarodni centar pažnje.

Visokokvalitetni programi, jak industrijski segment, obrazovna i networking platforma za mlade filmske autore, te prisustvo predstavnika filmske industrije, filmskih autora i predstavnika medija, uz publiku od preko 100.000 ljudi, potvrda su statusa Sarajevo Film Festivala kao kao vodećeg filmskog festivala u regiji prepoznatog i od profesionalaca i od publike.

Na teritoriji u napretku sa preko 140 miliona stanovnika Sarajevo Film Festival služi kao zajednička platforma za filmske biznise iz čitave regije, postavljajući buduće standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

 

 

Kontakt

Adresa: Zelenih beretki 12, Sarajevo

Telefon: 033 221 516

033 209 411

033 263 380

Web: www.sff.ba