Sarajevo pod reflektorima drugog dana SFF-a

Sarajevo pod reflektorima drugog dana SFF-a 14/08/2016

Nakon svečanog otvorenja 22. Sarajevo Film Festivala i projekcije samo jednog filma, drugi dan festivala propratile su razne aktivnosti, od kafe sa Robert De Nirom, do projekcija mnogih filmova.

U prepunom Narodnom pozorištu, drugog dana festivala, publika i mediji su imali priliku da se druže sa Robertom De Nirom u kutku “Na kafi sa..”, nakon čega je ovaj glumac otišao u obilazak Sarajevu i kupovini suvenira.

Iz takmičarskog dijela programa, prikazan je film “Scream for me Sarajevo“ režisera Tarika Hodžića, film o dolasku kultnog pjevača grupe Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo. Još u podnevnim satima sve ulaznice su rasprodate i tražila se karta više.

Svjetsku premijeru na Sarajevo Film festivalu doživio je desetominutni film “Borders” režisera Damjana Kozole iz Slovenije. Projekciju je imao i film “Korida” režisera Siniše Vidovića. Film je vidno oduševio publiku koja je i dugo nakon projekcije razgovarala sa režiserom ovog filma kao i njegovim saradnicima.

Nakon projekcija filmova, u kasnim večernjim satima, posjetioci Sarajevo Film Festivala su mogli posjetiti i muzičke sadrżaje u sklopu SFF-a, od koncerta Bajage i Instruktora u Domu mladih do partija elektronske muzike na otvorenom.

Glavni grad Bosne i Hercegovine sija u punom svjetlu za vrijeme SFF-a. Sarajevske ulice su pune do ranih jutarnjih sati, od domaće publike, do mladih volontera i turista.

festival.ba