“Služavka gospodarica” u BNP-u Zenica

“Služavka gospodarica” u BNP-u Zenica 15/02/2016

Komična opera u dva čina, “Služavka gospodarica” Narodnog pozorišta Sarajevo, u petak, 19. februara u 19:30 biti će izvedena u BNP-u Zenica.

“La Serva Padrona” će biti izvedena pod dirigentskom palicom Daria Vučića, dirigenta koji iza sebe ima iskustvo stečeno dirigiranjem Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sinfoniettom Baden (Austrija) te drugim.

Ognian Draganoff, je reditelj ove opere čiji se režijski rad odlikuje iznimnom maštovitošću kompletne scenske aparature, podrazumijevajući korištenje atraktivnih scenografija i kostimografija.

“Služavka gospodarica” govori o djevojci Serpini, koja je u službi već pet godina kod Uberta kao sluškinja. Međutim, djevojka se sve više ponaša kao gospodarica. Vodi se načelom, „Nama djevojkama mjesto je u regimenti“ i želi se udati za svog bogatog gospodara. Arogancija preovlada pa u toj cijeloj igri prelazi granicu, nakon čega joj Uberto saopšti da će se oženiti jednom udovicom. Koketiranjem i svojim dražima Serpina ponovo zaluđuje Uberta i u igru uvodi i kapetana Tempesta, zapravo slugu Vesponea koji zbog nje izigrava kapetana. Sve se sretno završava, Uberto shvativši koliko voli Serpinu pristaje da je oženi.

sluzavka_gospodarica

Sve potrebne informacije o operi te ulaznicama možete dobiti u marketing službi BNP Zenica, na brojeve telefona  032/242 604, 062/859 555, 063/797 555 ili na meil marketing.prodaja@bnp.ba.

festival.ba