Tanovićeva “Smrt u Sarajevu” okupila velik broj ljubitelja domaćeg filma

Tanovićeva “Smrt u Sarajevu” okupila velik broj ljubitelja domaćeg filma 27/11/2016

Projekcijom filmova u natjecateljskom programu, makedonskog kandidata za Oscara filma “Oslobođenje Skopja” redatelja Danila Šerbedžije i “Smrt u Sarajevu” bh. kandidata za Oscara, Danisa Tanovića, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača,  obilježena je treća večer Mostar Film Festivala.

Uz igrani film, prikazan je i zanimljiv dokumentarac o umjetniku Žarku Lauševiću, redateljice Branke Bešević Gajić, naziva “Lauš”. U studentskom programu prikazana su tri kratka filma, dok je one najmanje zabavljao “Duh u močvari”, Branka Ištvančića.

U “Filmskim razgovorima” ugošćeni su protagonisti filma “Dnevnik Mašinovođe”, redatelja Miloša Radovića i mladog glumca Petra Koraća te redatelja “Oslobođenja Skopja”, Danila Šerbedžiju i glumicu Silviju Stojanovsku.

Ni treću večer na Mostar Film Festivalu, odnosno u službenom festivalskom Golden Pubu, nije izostalo odlične zabave. Za lijep uvod u nedjeljnu projekciju dokumentarca “No smoking in Sarajevo”, pobrinuo se bend Zabranjeno pušenje.

Bogat filmski program spreman je i za danas, kad će uz filmove u dječjem, studentskom i dokumentarnom programu bit prikazan i igrani film u natjecateljskom programu “Ne gledaj mi u pijat”.

Kompletan program potražite na oficijelnoj web prezentaciji festivala.

festival.ba