Tarik Filipović u monodrami o Ćiri Blaževiću

Tarik Filipović u monodrami o Ćiri Blaževiću 02/03/2017

Autorska predstava glumca i voditelja Tarika Filipovića, koja govori o životu trenera Miroslava Ćire Blaževića, bit će premijerno izvedena 3. marta u Centru za kulturu u Travniku, Ćirinom rodnom gradu.

Ličnost Ćire Blaževića i njihovo dugogodišnje prijateljstvo inspirisalo je Tarika Filipovića da stvori monodramu ”Ćiro” koja govori o ”duhovitom, osebujnom i neponovljivom nogometnom treneru svih trenera”, kako su ga nazvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Nakon predstava ”Spektakluk” i ”Magic Act Show”, ”Ćiro” je originalan autorski projekat Tarika Filipovića, koji je producirao njegov prijatelj Tomislav Kašljević. Osim glumački i redateljski, Filipović predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao u odabiru muzike. Autor muzike je Mario Mirković, kostimografkinja Vedrana Rapić, koreografiju osmišljava Larisa Navojec, a svjetlo oblikuje Tomislav Sabljar.

Predstava će doživiti premijeru 3. marta u 20:00 sati u Travniku, a već 4. marta ”Ćiro” stiže u Zenicu, Tarikov rodni grad, gdje će biti predstavljena u Bosanskom narodnom pozorištu u 20:00 sati.  Nakon ove dvije pretpremijere u BiH, predstavu će 10. marta Tarik izvesti u Zagrebu, u satiričkom Kazalištu “Kerempuh”.

festival.ba