The Avalanches objavili singl “Colours”

The Avalanches objavili singl “Colours” 19/06/2016

Bend The Avalanches izbacio je još jedan singl “Colours” koji će se naći na njihovom novom albumu “Wildflower”. Pjesma “Colours” premijerno je emitovana u radio emisiji Zanea Lowea na Beats 1 radiju na Apple Music.

Na pjesmi učestvuje Jonathan Donahue iz Mercury Rev s vokalima koji surađuju u pisanju teksta zajedno s Robbie Chaterom i Tony Di Blasijem. “Colours” je još jedno putovanje u kaleidoskopični tajni svijet zvuka koji vodi na mjesto za koja mnogi od nas i ne znaju da postoje.

Prva pjesma sa albuma “Wildflower” pod nazivom “Frankie Sinatra” je inspirisana zaraznim, starim karnevalskim zvukom. Robbie Chateru i Tony Di Blasiju pridružili su se Danny Brown i MF Doom sa vokalima, a pjesma ima i dijelove legendarnih tradicionalnih zapisa u izvođenju pjevača kalipso pjesama Wilmotha Houdinija, kao i melodije čuvenog kompozitorskog tandema Rodgers & Hammerstein.

U godinama posle objavljivanja “Since I Left You”, ovaj album je zadržao rijetko viđenu vjernost utjecavši na veliki broj producenata u rastućoj industriji digitalne muzike. The Avalanches su postali dio folklora sa čestim glasinama na temu pojavljivanja novog albuma.

festival.ba