Umjetnik koji zvuči kao da nije s ovog planeta

Umjetnik koji zvuči kao da nije s ovog planeta 20/09/2016

Dugotrajnim aplauzom i ovacijama zagrebačka publika ispratila je Božu Vreću s pozornice Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Ovo je bio njegov prvi veliki koncert u glavnom hrvatskom gradu gdje se, kako sam kaže, od početka prepustio zagrebačkoj publici i u gotovo dvosatnom koncertu oduševio svojim glasom, za koji je se u publici Lisinskog moglo čuti da “zvuči kao da nije s ovog planeta“.

Koncert je počeo s “Lejlom”, pjesmom koju je napisao na svom prvom albumu i postao prvi autor koji je napisao sevdalinku nakon punih 40 godina. Svoj nastup je upotpunio i sevdalinkama koje poznajemo po izvedbama Silvane Armenulić, Nedžada Salkovića, Safeta Isovića, te drugih poznatih interpretatora sevdalinke.

Gosti koncerta bili su Mario Igrec, Goram Milojević, Merima Ključo i Marko Luis, sin legendarnog pjevača Ljubiše Stojanovića – Louisa.


Bh. interpretator sevdaha Božo Vrećo, održat će koncerte u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Koncert u BNP Zenica biti će upriličen u petak – 04.11.2016.godine sa početkom u 20:00 sati; koncert u BKC Tuzla biti će upriličen dan poslije – subota, 05.11.2016. sa početkom u 20:00 sati. Nakon oba koncerta biti će upriličena promocija romana „Mila“ autora Bože Vreće, te druženje sa posjetiteljima.

Official Cover

Ulaznice za zenički koncert mogu se nabaviti u marketing službi BNP Zenica. Ulaznice za tuzlanski koncert mogu se nabaviti u cd shop „Sejo & Vili“ i marketing služba BKC Tuzla.

festival.ba