Vrhunski kakanjski proizvod “Bilo jednom na Balkanu” predstavljen publici u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

Vrhunski kakanjski proizvod “Bilo jednom na Balkanu” predstavljen publici u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica 10/03/2017

Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održano prvo gostovanje kulturno-umjetničkog projekta “Bilo jednom na Balkanu”. Koncert filmske muzike je kakanjski kulturni proizvod koji je zbog svoje kvalitete tražen i interesantan i publici u drugim gradovima.

Radi se o savremenom interaktivnom umjetničkom događaju koji su u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica imali priliku vidjeti i Zeničani.

“Ponosni smo što smo imali priliku predstaviti ovaj projekat u Zenici a radujemo se i gostovanjima u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.”, poručuju iz JU KSC Kakanj.

Publika je imala priliku uživati u numerama iz kultnih filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”, te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac”, “Gruntovčani” i “Sivi dom”.

Prepoznatljivu temu iz filma “Otpisani” je upotpunila glumačka scena iz istoimenog serijala o ilegalnoj kupovini oružja koju su odigrali glumac BNP-a iz Zenice Nusmir Muharemović i glumac Mirza Bajramović. I ovaj put publika je bila oduševljena.

festival.ba