“Živjeti slobodno!” – Muzika u čast pobjede nad fašizmom

“Živjeti slobodno!” – Muzika u čast pobjede nad fašizmom 31/03/2016

“Artan Lili”, “Elemental”, “Vlatko Stefanovski trio” i “Partibrejkers” nastupiće 8. maja u Banjaluci na “Akvani” u sklopu muzičkog događaja pod nazivom “Živjeti slobodno“.

Ova manifestacija se održava u organizaciji Unije studenata Republike Srpske i Udruženja građana “Sloboda”, a na ovaj način biće obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom koji se u svijetu proslavlja 9. maja. Karolina Karalić, portparol ove manifestacije, je izjavila: “Mišljenja smo da ovaj dan koji simbolično obilježava dan oslobođenja čovječanstva od fašističke ideologije koja je negirala samu ideju slobode i čovječnosti zavređuje da bude obilježen i proslavljen kao važan datum u kreiranju današnjih prava i sloboda”.

Ona je dodala da je kultura pamćenja i njegovanje tradicije odgovornost svih nas te ističe da organizatori žele da na ovaj način daju svoj doprinos u obilježavanju jednog od najvažnijih datuma u historiji čovječanstva.

Frontmen, basista i vokal grupe “Artan Lili”, beogradskog sastava kojeg će publika imati priliku da čuje i na ovogodišnjem “OK festu” na Tjentištu, Bojan Slačala je u svom intervjuu za nezavisne.com povodom koncerta u Banjaluci izjavio : “Mnogo je, naravno, bitniji povod za koncert – a to je obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, čijoj proslavi se priključujemo i na čiju važnost opominjemo”.

U okviru manifestacije “Živjeti slobodno” prethodnih godina u gradu na Vrbasu nastupali su reper Edo Maajka, “Rundek Cargo trio”, “Hladno pivo” i grupe S.A.R.S. i MVP.

Cijena ulaznica za obožavaoce ovih izvođača u pretprodaji je 7 KM, a na dan koncerata ulaznice će se prodavati po cijeni od 10 KM. Svi zainteresovani za ovaj događaj svoje ulaznice mogu kupiti u klubu studenata KSB, kafe-baru “Šestica” kao i “Peckham pabu” .

festival.ba