“ZOO priča” na repertoaru 14. TKT Festa

“ZOO priča” na repertoaru 14. TKT Festa 01/04/2016

Predstava “ZOO PRIČA” je na programu XIV TKT Festa, večeras u 19:30 sati.

Pred početak predstave “ZOO PRIČA” autora Edwarda Olby, biće upriličena promocija digitalne monografije: „Kazališni izraz mnoštva lica u stvarnosti i Teatar kabare“. Četrnaesta monografija o četrnaest TKT Festova, predstavama koje su izvođene na sceni Teatra Kabare Tuzla u godini dana između dva festivala, gostovanja na drugim scenama, produkciji, izložbama, kritikama i svemu onome što čini Teatar Kabare Tuzla kompletnim teatrom, biće predstavljena šestog dana XIV TKT Festa.

zoo-prica-plakatPredstava je nastala u produkciji Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli i Teatra Kabare Tuzla, a govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi. Vrijeme kapitalizma dovodi do sve većeg razdora među ljudima, dovodi do otuđenja i samim tim čovjeka pretvara u životinju ili biljku koja samo vegetira u svom sigurnom prostoru Američkog sna.

Jedna klupa i dva čovjeka u parku, priča o usamljenosti, ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenosti. Čovjek ima potrebu da se na svoj način obračuna sa životom, da se obračuna sa vremenommaterijalne filozofije. Društvo je bolesno, zaboravlja se na druge, ali i na samoga sebe. Komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na id, na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu.

Režiju zajednički potpisuju Damir Altumbabić i Irfan Kasumović, koji ujedno i igraju u ovoj poznatoj duo drami.

Informacije i rezervacije na broj telefona 035/264-733.

festival.ba